12 projecten kunnen rekenen op steun van het Limburg Film Fonds in de veegronde 2023. Er werden in totaal 20 plannen ingediend, verdeeld over de regelingen realisatie – kort, realisatie – lang en ontwikkeling – lang.

Ontwikkeling

Binnen de ontwikkel-regelingen van deze veegronde kregen zes projecten steun. Onder de projecten zijn zowel immersieve, fictie- als non-fictie projecten. Zij ontvangen elk €4.000. Met deze bijdragen kunnen de makers de eerste stappen zetten in de verdere ontwikkeling van hun project.

Realisering

In de regeling Realisatie – Kort werden traditiegetrouw veel plannen ingediend. Er gaat onder meer geld naar de nieuwe animatiefilm Skye van Tim Alards, die eerder Blèh maakte. Ook het debuut Verwelkt van Sheeyla Gerard kan rekenen op steun.

In de categorie Realisatie – Lang gingen bijdragen naar de lange documentaire De magie van radio (Bart Hölscher) en de speelfilm De Jacht op Meral Ö van Stijn Bouma.

Alle toekenningen (ook uit voorgaande jaren) zijn hier terug te vinden.

VOLGENDE AANVRAAGRONDE

De volgende aanvraagronde bij het Limburg Film Fonds is de reguliere voorjaarsronde. De deadline hiervoor is naar verwachting eind maart / begin april. Via onze website en social media houden we je voortdurend op de hoogte van de vorderingen van deze en andere Limburgse projecten.

MORE NEWS