Het Limburg Film Office is het centrale loket voor film- en mediamakers die in Limburg werken of willen werken. Het Limburg Film Office begeleidt en ondersteunt makers via de Limburg Film Commission en biedt als enige regio in Nederland aanvullende financieringsmogelijkheden voor je productie middels het Limburg Film Fonds. We koppelen jou en je productie aan de juiste mensen, instanties en faciliteiten en denken actief mee over financieringsmogelijkheden binnen onze regio, Nederland, maar zeker ook vlak over de grens in België, Duitsland en Luxemburg. Limburg ligt in het hart van de gouden driehoek Nederland – België – Duitsland en de mogelijkheden in deze grensregio zijn letterlijk onbegrensd.

Het Limburg Film Office werkt nauw samen met de Netherlands Film Commission en is trots lid van de European Film Commission Network (EUFCN).

Over Limburg Film Office

Het Limburg Film Office heeft als doel het stimuleren van het filmklimaat in Limburg en omliggende grensregio’s. Dit doet het door op eigen wijze invulling te geven aan het Limburg Film Fonds en de Limburg Film Commission. Hiermee wordt enerzijds een financiële incentive gegeven aan producties en producenten die binding hebben met de regio. Anderzijds worden producties en producenten ondersteund bij het maken van producties in Limburg.

Het Limburg Film Office zoekt actief naar mogelijkheden om de slagkracht en grootte van het fonds te versterken, dit doen we onder meer d.m.v. het aangaan van samenwerkingen met andere fondsen, instanties en regio’s/landen. Naast haar dag-dagelijkse taken voor het veld, fungeert het Limburg Film Office ook als kennis- en expertisecentrum en lobby-kracht voor de Limburgse filmsector.

Limburg Film Office is een stichting met een Raad van Toezicht-model en wordt in de basis gefinancierd door de Provincie Limburg (in 2024 met €400.000). Voor regelingen van het Limburg Film Fonds wordt jaarlijks samengewerkt met partners. Per jaargang vind je de partners terug via de betreffende fonds-pagina.

DE STICHTING

Limburg Film Office is een stichting en werd opgericht in maart 2020. De stichting wordt in de basis gefinancierd door de Provincie Limburg. Voor specifieke regelingen of activiteiten wordt samengewerkt met andere overheden, partners en fondsen.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door de directeur/bestuurder, welke is benoemd door de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit minimaal 3 leden. Voor de besluitvorming aangaande aanvragen binnen het Limburg Film Fonds wordt gewerkt met een Externe Adviescommissie Film.

Limburg Film Office is trots lid van de European Film Commission Network (EUFCN) en actief onderdeel van de alliantie Film in Limburg.

ORGANISATIE

DAILY ORGANISATION

Communication executive

Wouter Greven

Managing director

Guido Franken

SUPERVISORY BOARD

Supervisory board

Doreen Boonekamp

Supervisory board

Ben Willems

Supervisory board

Kasper Peters

ADVISORY BOARD FILM

The composition of the Advisory Board Film of the Limburg Film Office changes every application deadline. The current members of the Board can be found here.

5 REDENEN OM JE VOLGENDE PRODUCTIE IN LIMBURG TE DRAAIEN

1 LIMBURG LIGT CENTRAAL IN EUROPA

Limburg kent een uitstekende infrastructuur en is makkelijk bereikbaar via auto, trein en vliegtuig. Het centrum (Zuid-Limburg) van deze internationale België-Duitsland-Nederland regio ligt op nog geen uur rijden van Düsseldorf, Keulen en Luik, op twee uur rijden van Amsterdam, Luxemburg en Brussel en binnen vier uur ben je in Parijs. Met meer dan 10 internationale vliegvelden in en rondom Limburg en een goed wegen- en trein-netwerk is Limburg the place to be.

2 UITSTEKENDE FINANCIERINGSOPTIES

Limburg is de meest logische Europese locatie om internationale co-producties te starten. Naast het eigen regionale Limburg Film Fonds, het Nederlands Film Fonds en de Netherlands Production Incentive zijn er goede mogelijkheden voor financiering uit België (Vlaanderen en Wallonië), Duitsland en Luxemburg. In een kleine straal heb je toegang tot meer dan 10 fondsen en financieringsopties.

3 GOEDE FACILITEITEN, CREW EN KENNIS

Limburg is een creatieve en dynamische Europese hub met een internationale infrastructuur waar binnen een kleine straal de beste professionals en productiefaciliteiten beschikbaar zijn in de driehoek Nederland – België – Duitsland.

4 ADEMBENEMENDE EN DIVERSE LOCATIES

Limburg en haar directe omgeving bieden je unieke en adembenemende film locaties. Als enige provincie met bergen en heuvels bieden we unieke vergezichten die doen denken aan Toscane of Bretagne. Daarnaast zijn er talloze historische en moderne centra, street-art, industriële terreinen, natuurgebieden en hedendaagse en historische architectuur.

5 INTERNATIONALE FOCUS

Nederland, en specifiek Limburg, heeft van nature een internationale focus. Limburg is een van de 12 Nederlandse provincies. Ingeklemd tussen België en Duitsland wordt de regio gedomineerd door grenzen. Limburg heeft 351 kilometer grens met andere landen en slechts 113 met Nederland. Het is daarom geen verrassing dat Limburgers van nature verder kijken dan grenzen en een open houding hebben naar internationale samenwerking. Verrijk en verruim je blik en profiteer van de internationale co-productie mogelijkheden!

Contact ons!

    Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.