7 projecten kunnen rekenen op steun van het Limburg Film Fonds in de najaarsronde van 2023. Ook kregen twee Limburgse projecten steun binnen de pilot ‘Het Beloofde Land’, een initiatief van Screen Talent NL met steun van het Nederlands Filmfonds.  In totaal wordt er €163.500 geïnvesteerd in de regionale filmsector. De lange speelfilm Dandan is een vrij man krijgt de grootste bijdrage van €40.000.

Ontwikkeling

Binnen de ontwikkel-regelingen van het fonds kregen twee projecten steun. De lange speelfilm in ontwikkeling Tussenin van scenarist Anna Demianenko en de lange documentaire The Sacrifice van Sander Selen en Ruud Lenssen. Beide projecten ontvangen €4.000. Met deze bijdragen kunnen de makers de eerste stappen zetten in de verdere ontwikkeling van hun project.

Realisering

In de regeling Realisatie – Kort ging geld naar films over Oekraïense vluchtelingen in Heerlen (Het gaat goed van Family Affair Films), het studentenleven in Maastricht (Schrijf dit in rood van Underscore Film), een ogenschijnlijk chagrijnige weduwe die geconfronteerd wordt met nieuwe buren (Geluk van Moondocs BV) en de eerste communicatie tussen een net in Nederland aangekomen Afghaanse vluchteling en de gemeente waarin hij terecht komt (Rumoer van Reeled In). Alle films ontvangen een bijdrage van €12.000.

In de categorie Realisatie – Lang werd het project Dandan is een vrij man geselecteerd, geproduceerd door Serious Film. De film gaat over een man die zonder beschuldigingen wordt gearresteerd en speelt zich af in 2034. De film ontvangt een bijdrage van €40.000. In het samenwerkingsverband met Screen Talent NL en het Nederlands Filmfonds werd €62.500 geïnvesteerd in het traject Het Beloofde Land, wat één Limburgse korte film en één Limburgse mid-length film gaat opleveren.

De adviescommissie voor deze aanvraagronde bestond uit Jonathan Wanders, Nicky Onstenk en Wouter Greven. Alle toekenningen (ook uit voorgaande jaren) zijn hier terug te vinden.

Volgende aanvraagronde

De volgende aanvraagronde bij het Limburg Film Fonds is een extra (veeg)ronde, welke start in de week van 20 november. De deadline is vrijdag 11 december. Via onze website en social media houden we je voortdurend op de hoogte van de vorderingen van deze en andere Limburgse projecten.

MORE NEWS