De eerste lange speelfilm Bijt van regisseur Guido Coppis uit Venray is geselecteerd voor de Bright Future competitie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). Eind januari gaat de film daar in wereldpremière.

Jonge debutant

Slechts 25 jaar is hij, maar nu al een van de meest veelbelovende filmtalenten van Nederland. Guido Coppis uit Venray werkte meer dan vijf jaar aan zijn eerste lange speelfilm en eind deze maand is het zover, dan gaat Bijt in wereldpremière op het IFFR. De selectie is een enorme beloning en bekroning voor de nog jonge maker, die eerder al zo’n vijftien korte films maakte. Het is uitzonderlijk dat een dergelijk jonge maker al zoveel stappen heeft kunnen zetten in zijn carrière en tekent het talent en de eigenzinnigheid van de regisseur.

Bijt gaat in wereldpremière tijdens het IFFR op zaterdag 27 januari. De film maakt deel uit van de Bright Future competitie. Deze competitie staat in het teken van speelfilmdebuten die opvallen door hun originele onderwerpen en stijl, waarmee zij de voorhoede van de hedendaagse cinema vormen.

Bijt

Bijt is een donkere film op het snijvlak van drama, thriller en horror, die grotendeels werd opgenomen in Limburg. De film gaat over Mark, een destructieve man die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Als hij de engelachtige Lisa ontmoet, ontstaat er een liefdevolle, maar bizarre band. De hoofdrollen worden gespeeld door Reinout Scholten van Aschat (Zee van Tijd) en Frieda Barnhard (Kiddo). Ook is acteur Johan Leysen te zien in wat uiteindelijk zijn laatste rol bleek voor zijn overlijden voorjaar 2023.

De film kwam tot stand met steun van het Limburg Film Fonds, het Nederlands Filmfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds. De film is naar verwachting later dit voorjaar te zien in de Nederlandse bioscopen.

MORE NEWS