L1 x LFO | Limburgse Filmmaand

Om de Limburgse pareltjes en Limburgse filmcultuur nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, slaan Limburg Film Office en L1 de handen ineen en presenteren ze jaarlijks een Limburgse Filmmaand met een ruim aanbod van Limburgse producties, makers en verhalen op L1 TV en Radio. Deze maand valt samen met de maand waarin het Limburg Film Festival plaatsvindt.

PROGRAMMA

April 2022 was de eerste Maand van de Limburgse Film! Om de Limburgse pareltjes en Limburgse filmcultuur nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, sloegen Limburg Film Office en L1 de handen ineen en presenteerden ze in april een ruim aanbod van Limburgse producties, makers en verhalen op L1 TV en Radio. In deze maand vond ook het Limburg Film Festival plaats, waar deze programmering een opmaat naar was. Andere partners in deze activiteit waren CineSud en CineLova, platforms voor respectievelijk de professionele Limburgse film en amateurfilm in Limburg. Er werden zowel korte als lange producties vertoond, er waren interviews met makers en specials op radio en televisie.

Juni 2023 was de tweede Maand van de Limburgse Film! Om de Limburgse pareltjes en Limburgse filmcultuur nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, sloegen Limburg Film Office en L1 de handen ineen en presenteerden ze in april een ruim aanbod van Limburgse producties, makers en verhalen op L1 TV en Radio. In deze maand vond ook het Limburg Film Festival plaats, waar deze programmering een opmaat naar was. Andere partners in deze activiteit waren CineSud en CineLova, platforms voor respectievelijk de professionele Limburgse film en amateurfilm in Limburg. Er werden zowel korte als lange producties vertoond, er waren interviews met makers en specials op radio en televisie.

Juni 2024 was de derde Maand van de Limburgse Film! Om de Limburgse pareltjes en Limburgse filmcultuur nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, sloegen Limburg Film Office en L1 de handen ineen en presenteerden ze in april een ruim aanbod van Limburgse producties, makers en verhalen op L1 TV en Radio. In deze maand vond ook het Limburg Film Festival plaats, waar deze programmering een opmaat naar was. Andere partners in deze activiteit waren CineSud en CineLova, platforms voor respectievelijk de professionele Limburgse film en amateurfilm in Limburg. Er werden zowel korte als lange producties vertoond, er waren interviews met makers en specials op radio en televisie.