Afgelopen winter zijn de regelingen voor de voorjaars-call van het Limburg Film Fonds bekendgemaakt en inmiddels is ook de adviescommissie aangesteld, samengesteld uit de poule van leden uit de Externe Adviescommissie Film. Vier leden van de Externe Adviescommissie gaan de komende weken de ingezonden aanvragen beoordelen. Zij zullen advies geven over welke aanvragen financiële ondersteuning dienen te krijgen vanuit het fonds.

De commissieleden

De commissie bestaat uit Nicky Onstenk, Roos Voorhorst, Bart Hölscher en Nicole Jachmann. Nicky Onstenk is producent bij IJswater Films en produceerde, onder andere, Uitchecktijd (2022). Roos Voorhorst is scenarist en toneelschrijver, zowel autonoom als in opdracht. In 2020 kreeg ze subsidie voor het ontwikkelen van een speelfilm, getiteld De Straatvlinder van Sittard. Bart Hölscher is documentairemaker en -producent en directeur van het Limburg Film Festival. Tenslotte is er nog Nicole Jachmann, bekend als regisseur van onder andere Schaduwjager (2018) en Funkele (2021). 

Extra informatie

De leden van de Externe Adviescommissie Film geven onafhankelijk advies over de binnengekomen aanvragen bij het Limburg Film Fonds. De samenstelling van de commissie wisselt per aanvraagronde.

MORE NEWS