Vanaf 1 juni is de website AV-Agenda.nl online: een gezamenlijke evenementenagenda voor de hele audiovisuele sector. De agenda is een initiatief van het Nederlands Film Festival, de NBF en FilmForward, met als doel één overzicht te creëren van alle Nederlandse activiteiten voor zowel audiovisuele professionals als organisaties. De agenda is een fusie van bestaande agenda’s waaronder de NBF Sectoragenda. Via de AV-Agenda plaatsen Nederlandse brancheorganisaties makkelijk en snel hun activiteiten op de website.

Het idee van de agenda

Eind 2020 sloegen het Nederlands Film Festival, NBF en FilmForward de handen ineen voor de oprichting van een gezamenlijk evenementenagenda voor de hele audiovisuele sector. Een agenda met bijeenkomsten van vakverenigingen, talentontwikkelingsprogramma’s, festivaldata, deadlines van fondsen en andere relevante activiteiten. Door alle activiteiten te bundelen op een nieuwe en onafhankelijke website, ontstaat er een totaaloverzicht dat een brug slaat tussen alle brancheorganisaties, industrie-programma’s en andere aanbieders.

Dé agenda voor de av-sector

AV-Agenda is dé agenda voor de film, televisie en digitale cultuursector, omdat deze voor iedereen toegankelijk is én bijgevuld wordt door organisaties zelf. Alle vakverenigingen, brancheorganisaties, fondsen, omroepen, festivals, broedplaatsen en andere sector-gerelateerde organisaties worden gevraagd hun activiteiten toe te voegen via een formulier op de website AV-Agenda.nl. Daarnaast wordt alle organisaties de mogelijkheid geboden om de agenda (of een selectie daarvan) op te nemen op de eigen website. Zo is AV-Agenda.nl de centrale plek voor alle relevante evenementen in de audiovisuele sector. De website wordt beheerd door de redactieraad bestaande uit medewerkers van de betrokken organisaties.

Betrokken organisaties

De AV Agenda is een initiatief van het Nederlands Film Festival, NBF en FilmForward.

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers (NBF) is de oudste en grootste beroepsvereniging in de av-sector. De NBF heeft als voornaamste doel het behartigen en bevorderen van de sociale en culturele belangen van de Nederlandse film- en televisieproductie en de daarbij betrokkenen. De overige doelstellingen van de NBF zijn individuele en branche-overkoepelende belangenbehartiging, serviceverlening en informatievoorziening voor film- en televisiemakers.

Het Nederlands Film Festival (NFF) viert de prestaties, bevraagt de feiten en verbindt de Nederlandse film en zijn makers met publiek en samenleving. Het festival (24 sep t/m 2 okt) fungeert zo als graadmeter en aanjager van de Nederlandse film en beeldcultuur. Tijdens het NFF worden de nieuwste Nederlandse speelfilms, documentaires, animaties, korte films, series, digitale cultuur projecten én tal van evenementen gepresenteerd aan een divers publiek en Nederlandse av-professionals.

FilmForward is een nieuwe netwerkorganisatie die talent- en skillsontwikkeling voor professionals in de film- en audiovisuele sector verbindt. FilmForward werkt samen met festivals, broedplaatsen, vak- en brancheverenigingen, fondsen, omroepen en streamingdiensten om bestaande talent- en skillsprogramma’s te versterken, beter zichtbaar en toegankelijk te maken. FilmForward organiseert activiteiten om ervoor te zorgen dat de sector diverser en inclusiever wordt en blijft innoveren.

MORE NEWS