Hoe vergaat het filmmakers gerelateerd aan het Limburg Film Fonds? Om een vinger aan de pols te houden informeert Limburg Film Office om de zoveel tijd naar actuele projecten bij filmmakers. Deze keer vertelt scenarist en regisseur Laurens Lenssen over Mikey en Davey, een kort project dat in het voorjaar van 2021 steun kreeg van het Limburg Film Fonds. Centraal staan, jawel, de vrienden Mikey en Davey. Zij zijn van plan een ondermijnende actie tegen het kapitalistisch systeem uit te voeren op de oude werkplek van Davey.

Wanneer ontstond het idee voor de film?

“Het idee voor mijn film begon ongeveer vier á vijf jaar geleden. Ik zat destijds in een zwart gat door mijn studie en een bomvol studentenhuis waar altijd wel wat te beleven viel. In die veilige bubbel begon het idee van twee jongens die niet aan de volwassen wereld durven te beginnen. Zelf worstelde ik daar ook mee en ik zag er de humor wel van in. Dus ik dacht: wat als ik die twijfel en onzekerheid eens vergroot naar twee stoners die continue in een tal van bizarre absurdistische avonturen terecht komen? Het idee is toen door vele fases gegaan en er zijn meerdere korte films geschreven totdat het na vier jaar eindelijk zo ver was.”

Waar ben je momenteel mee bezig in het project?

“Momenteel zitten we midden in onze productie en zijn we bijna klaar met de draaidagen. Daarna zal de editing gaan beginnen. Ikzelf hou me vooral bezig met de regie en een deel van de productie.”

Wat is de rol van Limburg in je project? 

“De korte film speelt zich niet per se in Limburg af. Er is sowieso geen duidelijke indicatie van waar het zich afspeelt. De wereld van Mikey en Davey is gewoon vrij bizar. De link met Limburg is met name terug te vinden in onze samenwerkingen. Zowel ikzelf als de producent komen uit Limburg, we werken nauw samen met een videoproductiebedrijf in Horst en we hebben verschillende Limburgse locaties waar we opnames maken.”

Hoe was het schrijfproces? 

“Het schrijfproces was een erg lang proces. Mikey en Davey is een project waar ik af en toe naar terug keerde. Dan begon het weer te leven en kreeg ik nieuwe ideeën. Daarnaast heb ik ook scriptlessen gevolgd via Cinesud en die hielpen enorm om meer focus in het verhaal te krijgen. Daarna is het script nog door een laatste grote fase gegaan. Met de hulp van mijn vader Wiek Lenssen en zijn kritische blik vonden we dat het script klaar was voor een subsidie-aanvraag.”

Hoe ziet je crew eruit?

“We hebben een diverse maar kleine crew van jong talent en ervaren makers, zowel uit Limburg als uit de randstad (waar ik zelf momenteel ook woon). Doordat we met weinig mensen zijn heerst er een hechte sfeer en draagt iedereen zijn steentje bij. Dat maakt ook dat we elkaar tijdens de draaidagen goed hebben leren kennen en daarom met veel plezier aan deze productie werken. Alle crewleden en castleden zijn professionals in hun vak: van de Art Director die mijn gehele woonkamer heeft omgetoverd tot een Mikey en Davey-hol, tot aan de acteurs die naast hun acteerwerk ook ontzettend veel met videoproductie doen.”

Verdere plannen? 

“Momenteel zijn we bezig om een première in de buitenlucht te organiseren ergens in augustus. Deze première zal geheel in het teken komen te staan van Mikey en Davey. Daar zal iedereen spoedig meer van horen! Daarnaast hopen we natuurlijk op baanbrekend succes en een vervolg. Want ik heb nog veel meer plannen met Mikey en Davey.”

MORE NEWS