Tussen nu en 9 januari 17.00 uur kunnen (nieuwe) filmmakers én producenten uit de regio’s Limburg, Noord-Brabant en Friesland-Drenthe-Groningen hun filmideeën insturen voor ontwikkel- en productietraject Het Beloofde Land. Geselecteerde filmmakers maken kans op €30.000 voor een korte film en €180.000 voor een midlength film. Producenten krijgen de kans hun werkpraktijk (verder) te ontwikkelen en te werken aan een eligible CV voor filmfondsen.

Screen Talent NL

Het Beloofde Land is een initiatief van Screen Talent NL, een netwerk van talent- en productiehubs in Nederland, waarvan Limburg Film Office een van de kartrekkers is.

Screen Talent NL steunt filmmakers met eigenzinnige en authentieke verhalen en werkt aan het verbreden en verdiepen van het Nederlandse filmlandschap. Voor het ontwikkel- en productietraject is Het Beloofde Land op zoek naar de beste korte- en mid-length filmideeën én naar (aspirant)producenten.

Het Beloofde Land

Het Beloofde Land is een ontwikkel- en productietraject voor filmmakers door heel Nederland. Voor deze eerste (pilot)editie van Het Beloofde Land, gaat het specifiek om makers en/of verhalen die geworteld zijn in een van de volgende regio’s: Limburg, Noord-Brabant, Drenthe-Friesland-Groningen. Ze zijn op zoek naar ideeën voor korte fictie producties (8-13 minuten) en mid-length fictie producties (LET OP: alleen Limburg, Noord-Nederland, 40-50 minuten) rond het thema ‘Het Beloofde Land’; urgente, eigentijdse en eigenzinnige verhalen geworteld in de snel veranderende maatschappij en wereld van nu.

Ook zijn ze op zoek naar (aspirant)producenten uit de regio’s Limburg, Noord-Brabant en Drenthe-Friesland-Groningen, die zich verder willen verdiepen in het (AV-)productievak en als producent willen optreden voor de uiteindelijk geselecteerde filmplannen. Voor zowel de filmmakers als (aspirant)producenten is een uitgebreid coaching- en ontwikkel-traject voorhanden. De uiteindelijk geselecteerde filmplannen ontvangen €30.000 (korte films) en €180.000 (midlength films).

De deadline voor inzending is 9 januari 2023, 17.00 uur.

Klik hier voor meer informatie of het indienen van een plan!

MORE NEWS