Al meer dan 20 jaar leidt EURODOC – International Lab for Creative Documentary Production – generaties professionals in heel Europa op. Het hoofdprogramma, ontworpen voor producenten die een documentaire project met internationaal potentieel ontwikkelen, heeft consequent bijgedragen aan het opleiden van betrokken en gepassioneerde creatieve producenten uit heel Europa en daarbuiten, die nu deel uitmaken van een netwerk van meer dan 1000 professionals. In 2021 vindt de derde van de drie sessies van het jaarlijkse internationale programma plaats in Leeuwarden.

Wanneer?

Van 18 tot 23 oktober, parallel aan de 3e sessie van de jaarlijkse internationale training, zal een geselecteerde groep filmprofessionals uit Nederland, de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een intensieve 5-daagse workshop gericht op documentaire projectontwikkeling in Leeuwarden. Tijdens de workshop zullen, naast het intensieve werken in de eigen groep, verschillende activiteiten samenkomen in een hybride vorm met de internationale groep, om zo de netwerkmogelijkheden en het delen van kennis en netwerk te versterken. Uiteraard Corona-proof.

Hoe?

De EURODOC-methode is projectmatig: de meeste activiteiten vinden plaats in de eigen groep. Er wordt van elke deelnemer tijdens de vijf dagen aanwezigheid en een actieve en constructieve deelname verwacht. Tijdens de workshop komen alle basisprincipes van productie aan bod: van de analyse van de artistieke kwaliteit van het project tot de relatie tussen regisseur en producent; van de onderhandelingen over de vereffening van rechten tot de financiering van de ontwikkelingsfase; van de analyse van verschillende productiemethoden en budgettering tot het identificeren van potentiële partners op Europees en internationaal niveau; van het opstellen van verschillende co productieovereenkomsten, tot het maken van de trailer, van de voorbereiding van de pitch, tot de promotie en distributie.

Overige informatie

De workshop verwelkomt maximaal 12 deelnemers. Het is gericht aan professionals gevestigd in heel Nederland (bij gelijke kwaliteit met voorrang aan producenten/regisseurs uit de noordelijke regio’s: Friesland, Groningen en Drenthe.) De deelnamekosten evenals 70% van de verblijfskosten (5 nachten met volpension) worden gedekt door EURODOC en New Noardic Wave. De overige 30% dient voor de sessie te worden betaald aan EURODOC (deze 30% is ongeveer €200-300). De reiskosten zijn voor rekening van de deelnemer*.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link! De deadline is vrijdag 10 september. Resultaten worden eind september 2021 per e-mail bekend gemaakt.

MORE NEWS