Limburg Film Office organiseert op vrijdag 7 juni, 14.00-17.00 uur in het Limburgs Museum (Venlo) de Bijeenkomst Film in Limburg. Deze bijeenkomst staat in het teken van de toekomst van het Limburg Film Fonds en de filminfrastructuur in de provincie Limburg. Aan de hand van deze twee thema’s gaat het veld in twee ronden met elkaar in gesprek. Dit biedt infrastructurele organisaties jaarlijks de kans om de behoeften en noden van het veld in hun beleidsplannen en activiteiten te verwerken. Tevens zorgt het voor een gezamenlijke lobby-kracht voor en door het veld. Door deze goede dialoog vindt er al jaren een positieve doorontwikkeling van Film in Limburg plaats.

Programma en aanmelden

Tijdens de bijeenkomst gaan we in een groepsgesprek met elkaar in discussie over de next step voor de Limburgse filmwereld. Dit doen we in twee rondes (voor elk thema één ronde) en aan de hand van vragen die je voorafgaand aan het event ontvangt. Met de resultaten van de bijeenkomst kunnen infrastructurele organisaties plannen en activiteiten ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van het veld. Tevens worden deze resultaten gebruikt voor een verdere algemene (politieke) lobby vanuit de stem van het veld en de doorontwikkeling van Film in Limburg.

Wanneer: vrijdag 7 juni, 14.00 – 17.00 uur
Waar: Limburgs Museum (Keulsepoort 5, Venlo)
Aanmelden: vooraf aanmelden verplicht via info[a]limburgfilmoffice.nl.

Deze editie van de bijeenkomst Film in Limburg wordt georganiseerd in samenwerking met Cultuurregio Noord-Limburg en het Limburg Film Festival.

Thema I – Filminfrastructuur

De Provincie Limburg kent een unieke en uitstekende infrastructuur op gebied van film. Deze is gestoeld op de volgende pijlers:

 1. Film- & media-educatie
  Film(educatie)hub Zuid
 2. Talentontwikkeling, broedplaatsen, netwerk
  Talenthub CineSud, Videopower en regionale opleidingen
 3. Filmproductie, promotie en office
  Limburg Film Fonds en Limburg Film Office
 4. Publieksbereik, participatie en innovatie
  Diverse filmfestivals, regionale omroep L1 en media-initiatieven

Deze partijen hebben zich verenigd in de alliantie Film in Limburg: www.filminlimburg.nl.

Tijdens de bijeenkomst kijken we o.a. naar de samenwerking en samenhang binnen de sector, doorstroming, uitdagingen en kansen, maar ook gebreken of blind spots.

Thema II – Limburg Film Fonds

Vanaf 2020 is het productiefonds van de Provincie Limburg ondergebracht bij het Limburg Film Office (budget 2024: €322.500). De regelingen van het Limburg Film Office hier.

Tijdens de bijeenkomst kijken we o.a. naar de toekomst van het productiefonds, mogelijkheden voor groei en mogelijke aanpassingen in structuur en regelingen.

MORE NEWS