De korte film Funkele van regisseur Nicole Jachmann is geselecteerd voor het internationale film festival van Berlijn, de Berlinale. De film maakt deel uit van de prestigieuze Generation-competitie van het festival en dingt mee naar een van de hoofdprijzen van het festival. Funkele kwam tot stand met steun van het Limburg Film Fonds, binnen de regeling Realisatie – Kort.

Funkele

Funkele is een korte dramafilm over twee vijftienjarige vriendinnen die alles delen en onafscheidelijk zijn. Tot een van hen haar ontluikende seksualiteit ontdekt. Ze schaamt zich en houdt haar gevoelens verborgen. De film werd geproduceerd door Dutch Mountain Film, i.s.m. Samski Productions. Het plan werd artistiek (door)ontwikkeld in het CineSud Shorts Lab. Na steun van het Limburg Film Fonds werd het project tevens ondersteund door het Nederlands Filmfonds en NPO3Lab.

Berlinale

Funkele ging in september in première tijdens het Nederlands Film Festival en beleeft nu haar internationale première op de Berlinale, samen met onder meer het filmfestival van Cannes en Venetië het grootste filmpodium van de wereld. Het festival vindt plaats tussen 10 en 20 februari en op 16 februari worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

MORE NEWS