Regisseur Guido Coppis is deze maand gestart met de opnamen van zijn eerste lange speelfilm Pijn. De film komt tot stand met steun van het Limburg Film Fonds en Nederlands Film Fonds. Coppis, geboren in 1998, is hiermee de jongste speelfilm-debutant in Nederland.

Pijn

Pijn gaat over Mark, die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Deze zelfhaat vertaalt zich in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat er een liefdevolle, maar bizarre band. Zijn gedrag bevrijdt haar van haar engelachtige juk, maar bovenal houdt haar gedrag Mark een spiegel voor. Dit zorgt ervoor dat hij zijn schild laat zakken, waarna hij eindelijk hulp begint toe te laten.

Limburg

De film wordt grotendeels opgenomen in Limburg, onder meer in Steyl en Heerlen. Ook wordt er gedraaid in de grensregio Noordrijn-Westfalen. Aan de film werken diverse Limburgse cast- en crewleden mee, waaronder productieleider Sammy Wisniewski, regie-assistent Nicole Jachmann en locatiemanager Marie Lormeau.

Pijn wordt geproduceerd door The Rogues en krijgt een nationale bioscooprelease via Gusto Entertainment. De film wordt in 2023 in de zalen verwacht.

MORE NEWS