De opnamen van de laatste speelfilm van Jos Stelling, De dans van Natasja, zijn voltooid. Deze maand start de regisseur met monteren, waarna de film met de van origine Maastrichtse Hadewych Minnis en Loek Peters in de hoofdrollen eind dit jaar of begin volgend jaar in de bioscopen wordt verwacht. De film werd deels opgenomen in Tegelen.

Een drukbezet man

Een week na de opening van Stellings nieuwste filmtheater Slachtstraat vertrok de cineast naar Duitsland – en dus naar Tegelen – om daar De dans van Natasja op te nemen.  Het script lag al acht jaar klaar, alleen was de Utrechtse regisseur door zijn drukke werkzaamheden als exploitant nog niet aan de uitvoering ervan toegekomen.

Een onmogelijke liefde

De film vertelt het liefdesverhaal van de excentrieke, wereldvreemde Daantje en de door het leven getekende Russische danseres Natasja. Het is een onmogelijke liefde tussen twee tegengestelde karakters met twee volstrekt verschillende achtergronden. Stelling: ‘Hij heeft nog nooit iets met een vrouw gehad en de ballerina met alle mannen die je maar kunt voorstellen. Het gaat over het niemandsland tussen die twee polariteiten. Het gebied van de kunst. Net als bij zijn vorige films schreef Stelling zelf het scenario. De dans van Natasja werd geproduceerd door Fatt Productions van Hans de Weers, in coproductie met het Duitse Ma.ja.de Fiction.

De dans van Natasja is Stellings afscheid van het filmmaken. Hij is daar resoluut over: ‘Het is echt klaar.’

MORE NEWS