Ooit weleens afgevraagd wie de rommel opruimt van demonen die zich misdragen? Het antwoord op die vraag is Shiny New World. Deze korte film, die tot stand kwam met steun van de Provincie Limburg, gaat in wereldpremière op het 25ste Bucheon International Fantastic Film Festival!

Shiny New World

De horrorkomedie Shiny New World zal in juli zijn wereldpremière beleven op de 25ste editie van het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea. De onlangs voltooide korte film van regisseur Jan van Gorkum draait om de vijftigjarige Barry, die een bijzonder soort schoonmaker is: hij maakt plaatsen delict schoon waar demonen hebben huisgehouden. Tijdens het maken van een bedrijfsfilm over zijn werk, loopt een voor Barry normale werkdag op bloederige wijze uit de hand.

De film is geschreven en geregisseerd door Jan van Gorkum en geproduceerd door het Rotterdamse productiehuis Make Way Film, in co-productie met Zuiderlicht Film en associate producer Jan Doense. De film werd deels gedraaid in Limburg en kwam tot stand met steun van de Provincie Limburg.

Opmaat naar lange film

‘Shiny New World is een grappige, eigenzinnige en vlot vertelde horrorkomedie,’ vertelt regisseur Jan van Gorkum, die het originele filmplan – een speelfilm met de toenmalige titel The Cleaner – in 2017 succesvol presenteerde op de Frontières International Co-Production Market in Montreal. ‘We hebben inmiddels een geweldig script voor de speelfilm en we wilden een korte film maken die de wereld van de speelfilm introduceert, samen met het hoofdpersonage en een aantal van de bijzondere wezens die in deze wereld bestaan. Het was niet de bedoeling om een korte versie te maken van de speelfilm, maar iets bijzonders en off beat. In dit geval een filmische bedrijfsfilm waarin alles goed misgaat. Het is tevens een ode aan horrorkomedies uit de jaren 80 en 90 waar ik van hou.’

De korte film zal de komende tijd gaan draaien in het filmfestivalcircuit en het team achter de film hoopt co-producenten en investeerders aan te trekken voor de speelfilm. ‘We hebben een sterk script gereed en we staan in de startblokken,’ zegt producent Monique van Kessel. ‘Het is een project met internationale potentie, gemaakt door een team dat houdt van genrefilms. We kunnen niet wachten om de speelfilm te gaan maken.’

MORE NEWS