De Haelense regisseur Jeroen Houben zal begin volgend jaar zijn eerste Engelstalige speelfilm opnemen. In Torch Song volgen we een voormalig popartiest die in Nederland haar muzikale inspiratie terugvindt.

Muzikale film

Torch Song wordt een muzikale film over het verlangen om ‘gezien’ te worden. De film volgt het onvoorspelbare leven van Liz; een voormalig popster uit de Verenigde Staten die de schijnwerpers tegenwoordig zoveel mogelijk mijdt. Wanneer ze naar Nederland reist om haar vervreemde halfbroer op te zoeken, vindt ze nieuwe inspiratie in onverwachte hoek. “Toen ik als jongen opgroeide op het Limburgse platteland had de wereld van showbizz en faam niet verder weg kunnen lijken. Popidolen waren ontastbaar, en die psychologische afstand fascineerde me toen al mateloos. Mijn jeugd heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld bij het schrijven van deze film, omdat ik heel graag dat perspectief wilde vangen“, vertelt de filmmaker. De film is geïnspireerd op het fenomeen van popsterren die zich tijdelijk terugtrekken uit de openbaarheid, zoals Marvin Gaye die ooit het roerige Los Angeles verruilde voor de kust van Oostende, om daar op krachten te komen. Daarbij grijpt Jeroen de kans om al zijn talenten tot uiting te brengen; naast scenario en regie zal hij ook de muziek van de film componeren.

Over Jeroen

Jeroen Houben is geboren en getogen in Haelen. Na zijn studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam maakte hij naam met diverse korte films die internationaal in de prijzen vielen. In 2018 maakte Jeroen de speelfilm De Matchmaker met Benja Bruijning, Ariane Schluter en Georgina Verbaan, die met meer dan 100.000 bioscoopbezoekers de status van Gouden Film behaalde. Torch Song wordt een nieuw hoofdstuk voor Jeroen; het is de eerste speelfilm die hij schrijft én regisseert.

Crowdfunding

Torch Song zal begin 2022 worden opgenomen. Op dit moment loopt er nog een campagne via het crowdfundplatform Voordekunst. Muziek speelt een belangrijke rol in de film en de makers zoeken nog een laatste deel van de financiering om de filmmuziek goed op te nemen. U kunt Jeroen en de film steunen door een donatie te doen via Voordekunst. De film wordt geproduceerd door Family Affair Films en wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds, de Nederlandse Film Production Incentive en het Amsterdam Fonds voor de Kunst. Gusto Entertainment distribueert de film in de bioscopen.

MORE NEWS