Rob Cobben heeft in Dagblad de Limburger de provincie Limburg als het walhalla voor film- en seriemakers uitgelicht. Dit naar aanleiding van projecten als Flikken Maastricht, De Verraders, Down the Road, The Spectacular, All You Need Is Love en Big Balance. De provincie Limburg is in trek bij televisieprogramma’s, films en series.

De rol van Limburg Film Office

Over een paar weken is de film Kwestie van Geduld in de bioscopen te zien, een romantische feelgoodmovie opgenomen in Reijmerstok. De lijst van producties opgenomen in Limburg blijft maar uitdijen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor, zo stelt directeur Guido Franken, is dat er in Limburg sinds 2015 gebouwd is aan een goede infrastructuur voor de beeldmakers. Met subsidie van de provincie is Limburg Film Office opgetuigd, dat film- en tv-makers niet alleen helpt bij het zoeken naar goede locaties en opnamefaciliteiten, maar producties ook financieel ondersteunt.

De laatste zes jaar zijn hier met medewerking van Limburg Film Office ruim tachtig producties deels of helemaal opgenomen. En dat is ook in economisch opzicht van belang, zegt Franken: „Elke draaidag zorgt voor investeringen bij lokale bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan hotels, cateraars, technici en decorbouwers”.

Het volledige artikel is hier terug te lezen!

MORE NEWS