April is de Maand van de Limburgse Film! Om de Limburgse pareltjes en Limburgse filmcultuur nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, slaan Limburg Film Office en L1 de handen ineen en presenteren ze in april een ruim aanbod van Limburgse producties, makers en verhalen op L1 TV en Radio. April sluit je vervolgens feestelijk af bij het Limburg Film Festival, dat 21-24 april plaatsvindt in Venlo.

Aftrap in Cultuurcafé

Op zaterdag 2 april trappen we de Limburgse filmmaand af in het radioprogramma L1 Cultuurcafé. Tussen 11 en 12 uur praten we met documentairemaker Ruud Lenssen over zijn nieuwste film Candy: A Skater’s Mind (gesteund door het Limburg Film Fonds), over skateboardster Candy Jacobs uit Tegelen. Verder aan tafel: animator Janneke Swinkels, die onlangs een beurs van het Nederlands Filmfonds kreeg voor de realisatie van haar stop motion kortfilm Zwermen (gesteund door het Limburg Film Fonds). En regisseur Guido Coppis, die – 22 lentes jong – bezig is met zijn eerste lange speelfilm (gesteund door het Limburg Film Fonds).

Limburg Film Fonds

In samenwerking met het Limburg Film Fonds presenteert L1 een groot aantal (korte) films die de afgelopen jaren in Limburg zijn gerealiseerd. Van drama tot documentaire. Elke zaterdag om 16:00 uur. Te zien zijn onder meer de zeer recente producties Sjeemte (Floris Ramaekers), Happy Healing (Servé Hermans) en Limbo in Limbo (Yvonne Nouwen).

CineSud

Het filmprogramma van het Limburg Film Fonds wordt aangevuld met films van jong talent via filmplatform CineSud, waaronder Mijndert (Janneke Swinkels) en Barbara (Mark Handels). Tevens reikt CineSud speciaal in het kader van de Maand van de Limburgse Film de Filmburger van Verdienste Award uit aan een persoon met speciale verdiensten voor de Limburgse film.

Limburgse topfilms

De zaterdagavond reserveren we voor Limburgse klassiekers. Drie uiteenlopende, bijzondere films: de carnavalsdocumentaire Nao ’t Zuuje, de jeugdfilm Oorlogsgeheimen (gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens) en Van God Los, de film over de bende van Venlo die de grote doorbraak betekende voor de Tegelse regisseur Pieter Kuijpers en producent Reinier Selen uit Venlo.

CineLOVA

Elke donderdag zie je op L1 TV een selectie van de mooiste amateurfilms uit Limburg, bijeengebracht door CineLOVA, het platform voor non-professionele filmers.

Limburgs Film Festival

Sluit de maand feestelijk af op locatie! Van 21 tot en met 24 april vindt in Venlo de zesde editie van het Limburg Film Festival (LFF) plaats. Een aantal van de films die daar te zien zijn, zie je ook op L1 TV. Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 april, ingeleid door festivaldirecteur Bart Hölscher. Maar natuurlijk kun je ook gezellig langskomen om samen te genieten van al het moois dat de Limburgse filmwereld te bieden heeft.

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht? Neem contact met ons op!

MORE NEWS