Vanaf 11 februari lanceert het Limburg Film Office maandelijks de Limburg FilmCast. In deze podcast-serie gaat film commission executive Wouter Greven in gesprek met makers wiens project door het Limburg Film Office ondersteund wordt. Hoe staat het ervoor met de maker en diens project? Waarom besloot hij/zij in Limburg aan de slag te gaan? Wat voor extra’s biedt de regio de maker?

Een tipje van de sluier

De eerste podcast-gast is niemand minder dan Richard Dols, filmprogrammeur bij De Domijnen, oprichter van het documentaire festival Docfest Maastricht en bekend van zijn poëtische, humanistische documentaires. In zijn nieuwe documentaire Een Zee van Vlinders volgt Dols de botanist en kunstenaar Stefan Cools.

Een andere gast in de komende maanden is Jochum ten Haaf, tot nu toe vooral bekend als acteur. Vorig jaar ontving hij een bijdrage van Limburg Film Office voor de ontwikkeling van zijn feature film idee Heidense Goden. Dit wordt zijn vuurdoop als scenarist van een feature film. Ook producent Reinier Selen schuift aan in een van de eerste episodes van de Limburg FilmCast. Vorig jaar ontving hij steun voor de korte film Sjeemte van regisseur Floris Ramaekers.

Benieuwd naar de Limburg FilmCast?

Vanaf 11 februari vind je elke tweede donderdag van de maand een nieuwe release via onze site, social media, soundcloud– en vimeo-account.

MORE NEWS