In de tiende aflevering van de Limburg FilmCast is regisseur en scenarist Catherina Iosifidis te gast. Samen met Wouter Greven – Film Commission Executive van LFO – praat ze over haar nieuwe film AMY&MAY, het opnameproces en het Limburg Film Fonds.

Wie? Wat?

In 2019 studeerde Catherina af van AKV|St. Joost Filmacademie met de korte coming-of-age-film Star. En niet zonder succes: ze won de prestigieuze St. Joostpenning Award en een nominatie voor de Best Dutch Short Live-Action 2019 van Cinesud. Haar nieuwe korte film AMY&MAY is geselecteerd voor het Shorts Lab traject 2021 van Cinesud en naast fictie maakt ze ook muziekvideo’s en commercieel werk.

Hoe Limburg het verhaal bepaalde

Catherina, gevraagd naar de rol van Zuid-Limburg in het verhaal, legt uit: “Toen ik het project bij Cinesud had ingezonden, zag ik nog niet echt de connectie tussen Zuid-Limburg en het verhaal zelf. Tijdens het schrijfproces kwam ik er achter: deze Limburgse locaties kan ik eigenlijk heel goed inzetten binnen het verhaal. Dat het verhaal zich in een grot afspeelt, dat ze op een camping zijn, op vakantie, in Limburg is dat allemaal logisch. Dat heeft heel erg toegevoegd aan de film: dat we plekken en locaties hebben gekozen die niet zo zichtbaar zijn, wat het eigenlijk een wereldje op zichzelf maakt. (…) Het is dus op een natuurlijke manier zo gelopen dat ik besefte: ze moeten naar een illegaal grotfeestje gaan. Het oorspronkelijke idee was namelijk dat ze naar een normale club zouden gaan. Wel tof dat ik door middel van de locaties die Limburg te bieden heeft over het verhaal na ben gaan denken. En het voelde goed.”

Luister de podcast via Soundcloud of via Vimeo, hieronder.

MORE NEWS