In deze derde aflevering van de Limburg FilmCast is acteur Jochum ten Haaf te gast. Hij praat met Wouter Greven, film commission executive, over HEIDENSE GODEN, zijn filmproject in ontwikkeling dat vorig jaar een ontwikkelingsbijdrage van het Limburg Film Fonds ontving.

Wie?

Wie kent hem eigenlijk niet, deze derde FilmCast-gast? Jochum ten Haaf speelde reeds al meer onvergetelijke rollen dan op twee handen te tellen te zijn: van SPORTMAN VAN DE EEUW (2006) tot ASNACHT (2020), en alles daartussenin. Nu heeft hij zijn pijlen gericht op de ontwikkeling van een eerste eigen langspeelfilm.

Wat?

HEIDENSE GODEN, zo moet het project gaan heten. Jochum praat ons bij over de inhoud van deze ‘oorlogsfilm, maar niet pur sang’, een project in de geest van Sam Peckinpah’s STRAW DOGS. Verder praat hij over de lastige financiering van een project als dit in deze bijzondere tijd, en het belang van het Limburgs Film Fonds: “Er zijn opeens heel veel heel talentvolle en goeie mensen, weet je wel, en je creëert gewoon een professioneel filmklimaat. Dat kan je niet als je de incentives van een fonds niet hebt, want dan zullen al die mensen vertrekken uit het gebied.”

Luister de podcast via Vimeo hieronder of via Soundcloud.

MORE NEWS