In deze vierde aflevering van de Limburg FilmCast is documentairemaker Yvonne Nouwen te gast. Ze praat met Wouter Greven, film commission executive, over LIMBO IN LIMBO, haar nieuwe documentaire die met steun uit de Limburg Doc-regeling tot stand is gekomen.

Wie? Wat?

Na haar afstuderen aan DocNomads in 2019 werkt Yvonne Nouwen – succesvol – aan haar carrière als documentairemaker. Vorig jaar kreeg ze via de Limburg Doc-regeling de kans om de documentaire LIMBO IN LIMBO te maken. Die is nu klaar. “Het is een zelfportret dat zich kenmerkt door een worsteling met tijd”, zo stelt Yvonne. Werkloosheid, corona, weer intrekken bij je ouders op je 36e; vluchten in avontuur, zoals ze gewend is, is even niet meer mogelijk. Het resultaat is een hyperpersoonlijk zelfportret van een overdenker in een vroege midlife crisis.

Het regionale filmfonds

Ook gaat Yvonne in op het belang van een regionaal filmfonds voor beginnende makers zoals zijzelf. “Een regionaal filmfonds zoals het Limburg Film Fonds doet recht aan regionale verschillen en diversiteit binnen Nederland. En voor mij persoonlijk werkt het drempelverlagend. Omdat je bij nationale filmfondsen snel ontmoedigd kan raken door het idee dat iedereen er op zit te azen. Dat de oriëntatie misschien toch wat Hollandser is, dat je de neiging hebt om je ABN wat op te poetsen, of dat je regionale verschillen juist heel erg uit gaat vergroten. Nu heb je toch een beetje die gedeelde achtergrond vanwege je wortels.”

Luister de podcast via Vimeo hieronder of via Soundcloud.

MORE NEWS