De vijfde Limburg FilmCast alweer, met ditmaal regisseur Niels Bourgonje te gast. Samen met Wouter Greven, film commission executive, praat hij over zijn nieuwste, door het Limburgse Film Fonds gesteunde, project, genaamd Zwijg.

Wie? Wat?

De Enschedese regisseur Niels Bourgonje bouwt op hoog tempo aan een imposant oeuvre van – tot nu toe – korte films. Erkenning voor zijn projecten is niet alleen van nationaal, maar ook internationaal niveau: al zijn films werden geselecteerd voor talloze buitenlands festivals en met het moderne horrorverhaal Swipe (2019) creëerde hij zelfs een buzz in Amerika. Nu is hij bezig aan de post-productie van Zwijg, gesteund door Limburg Film Office, een korte horrorfilm die zich afspeelt in Limburg. Het is het verhaal van zoon Jonas (Sanne den Hartogh) die na lange tijd zijn vader Arend (Jack Wouterse) bezoekt. Jonas schrikt als zijn vader haast onherkenbaar is: zit hij in een proces van aftakeling of heeft iets bezit van hem genomen?

Visie op het regionale fonds

Vanzelfsprekend wordt Niels ook gevraagd naar zijn visie op het regionale filmfonds. “Het biedt gewoon makers de kans om films te maken die je misschien niet via de reguliere fondsen had kunnen doen. En ik denk dat dat heel belangrijk is, omdat elk fonds zo zijn eigen smaak heeft. En als je binnen die smaak steeds films blijft maken dan worden ze een beetje, ja, wat saaier, je wil ook wat diversiteit hebben in genres en smaken.”

Niels geeft ook nog tips voor financiering van je film, trouwens. Benieuwd? Luister de podcast via Vimeo hieronder of via Soundcloud.

MORE NEWS