In deze zesde aflevering van de Limburg FilmCast is Servé Hermans te gast. Hij praat met Wouter Greven, film commission executive over (R)Evolutie, de eerste langspeelfilm van de Toneelgroep Maastricht.

Wie? Wat?

Servé Hermans is natuurlijk bekend als artistiek leider van de Toneelgroep Maastricht, maar gaat met (R)Evolutie ook de boeken in als filmregisseur. Het is namelijk de eerste avondvullende film in het bestaan van het toneelgezelschap. De futuristische aard van (R)Evolutie – in het kort speelt de film zich af in een nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie vanzelfsprekend is – komt ruimschoots aan bod in dit gesprek. Dat geldt ook voor de rol van Limburg in het verhaal. Wordt deze provincie het nieuwe Zeeland?

Het regionale filmfonds

Daarnaast spreekt Limburg Film Office vanzelfsprekend met Servé over het regionale filmfonds. “Kijk, voor ons is het een heel nieuwe wereld, natuurlijk. We hebben vier filmprojecten gedaan, een serie voor de BNN VARA, een low-budget coronaproject en een kortfilm, die hebben we intensiever gemaakt met filmfonds overigens samen. Wat me opviel is dat je merkt dat Limburg best wel een stevige filmpoot heeft. Er zijn best wel veel mensen bezig met film en er zijn best wel goeie makers. Ik zag een paar films van Limburgse makers dit jaar en dan is het enorm belangrijk dat er een plek is waar je naartoe kan, niet alleen om kennis te delen en dat netwerk een beetje inzichtelijk te krijgen, een beetje te weten waar iedereen mee bezig is, maar ook wel heel eerlijk dat daar gewoon wat geld uit kan komen voor makers. Want echt waar, film is echt een enorm dure tak van sport, om iets deugdelijks en iets zinnigs te maken heb je echt wel iets nodig.”

Luister de podcast via Vimeo hieronder of via Soundcloud.

MORE NEWS