In de zevende aflevering van de Limburg FilmCast is Nadine Bemelmans – producente bij Elbe Stevens Films – te gast. Zij praat met Wouter Greven, film commission executive over Happy Healing, een nieuwe korte film met o.a. Michel Sluysmans en Huub Stapel in respectievelijk een hoofd- en bijrol.

Wie? Wat?

Nadine Bemelmans is nu al enkele jaren werkzaam als producente bij Elbe Stevens Films in Maastricht. In die hoedanigheid werkt ze aan Happy Healing, eerder bekend onder de Nederlandse werktitel Meten = Weten, een zwarte komedie die een wereld presenteert waarin data in toenemende mate heilig zijn. Dus als Koen, een gelukkig getrouwde makelaar, voor een kleinigheidje naar de dokter gaat, blijkt dat er iets flink mis is met hem. Althans, dat zeggen de cijfertjes. En die liegen niet..

De rol van de producent

Allerlei onderwerpen, waaronder het belang van een regionaal filmfonds, komen aan bod. Ook praten Limburg Film Office en Nadine over het ambacht van de producer. Gevraagd naar haar favoriete periode in het productieproces van een film zegt ze het volgende: “Ik vind denk ik het leukste op het moment dat we samen met de filmmakers, dat kan een scenarist of een regisseur zijn, een filmplan zijn aan het ontwikkelen. We hebben dat ingediend en we horen dan dat het filmplan is goedgekeurd en dat de financiering is toegekend. Dan weet je: nou, die film gaat er echt komen. We kunnen nu aan de slag met de productie van de film. (…) Ik zie een subsidie-aanvraag ook altijd als een toets. Of je project voldoende bestaansrecht heeft, of het voldoende waarde heeft. Het is altijd spannend: zien ze iets in het verhaal, willen ze het financieren? Als je ze hebt kunnen overtuigen van de kwaliteit van het verhaal, dat geeft wel een kick.”

Luister de podcast via Soundcloud of via Vimeo, hieronder.

MORE NEWS