In de achtste aflevering van de Limburg FilmCast is Max de Wolf te gast. Hij is producent bij Topkapi Films en als zodanig betrokken bij verscheidene aanvragen bij het Limburgs Filmfonds. Hij praat met Wouter Greven, film commission executive over Zielbestuiver van Marit Weerheijm, een korte film die vorig jaar steun heeft gekregen.

Wie? Wat?

Na in 2016 de opleiding tot producer van de Nederlandse Filmacademie afgerond te hebben, begon Max de Wolf als junior producer bij productiebedrijf HALAL. Inmiddels werkt Max bij productiebedrijf Topkapi, waar hij zich met name focust op jong talent. Over dat jonge talent – waaronder Marit Weerheijm en Perla Vita Beerens, wiens project eerder dit jaar steun kreeg – hoor je meer in deze aflevering van de Limburg FilmCast!

Steun in de rug

De Limburg FilmCast zou de Limburg FilmCast niet zijn als er niet even gesproken zou worden over het regionale filmfonds. Max de Wolf – over Gemas Cubiertas van Perla Vita Beerens, waarvoor ze eerder dit jaar steun kreeg voor het ontwikkelen van haar treatment: “We gaan dat als het goed is over een paar weken indienen weer bij het Nederlands Filmfonds, maar juist dat extra steuntje om je scenarist wat meer ruimte te geven, om net wat dieper in het verhaal te duiken, dat is dan wat het Limburgs Filmfonds heel bijzonder kan aanbieden. Dat heeft ons heel erg geholpen, denk ik.”

Luister de podcast via Soundcloud of via Vimeo, hieronder.

MORE NEWS