De Limburgse regisseur Michiel ten Horn is voor zijn nieuwe film Volgens de overleving op zoek naar dialect sprekende mannen van tussen de 40 en 80 jaar. Ten Horn is afkomstig uit Horst en verwierf bekendheid met films als De ontmaagding van Eva van End en Aanmodderfakker, waarmee hij in 2014 een Gouden Kalf won. Ook maakte hij de Netflix-serie Ares. Hij gaat zijn nieuwe bioscoopfilm opnemen in Limburg. In 2019 kreeg ten Horn steun vanuit het Limburg Film Fonds in de regeling ‘realisatie – lang’ voor dit project.

Volgens de overlevering

Volgens de overlevering speelt zich af tegen de achtergrond van het Limburgse landschap met z’n vele mythen, volksverhalen en eeuwenoude tradities. Er ontspint zich een misdaadfilm waarin fictie en realiteit elkaar bewerken. En waarin zowel het bovennatuurlijke en het aardse, als hemel en hel, dichter naar elkaar toe lijken te groeien.

Limburgse acteertalenten gezocht

Voor verschillende rollen in de misdaadfilm is het castingbureau van Ten Horn op zoek naar dialect sprekende mannen van tussen de 40 en 80 jaar. Acteerervaring is niet vereist, meldt woordvoerster Ilse de Weerd van castingbureau Post-Castelijn. Ook zijn alle Limburgse dialecten welkom, zegt ze. Mannen die willen meedoen aan de film kunnen zich aanmelden via een email naar ilse@postcastelijn.nl. Onder vermelding van: naam, leeftijd, woonplaats, dialect, recente foto en eventuele acteerervaring.

MORE NEWS