De korte film Magma van Luca Meisters is geselecteerd voor de Berlinale. Voor het tweede jaar op rij is hiermee een Limburgse productie te zien op een van de grootste filmfestivals ter wereld. Eerder deze week was Luca te gast in de Limburg FilmCast #24 om te praten over Magma.

Magma

Magma is de nieuwe korte film van Luca Meisters, na haar debuutfilm Elf en Nova. Ook haar eerdere films deden het al goed op internationale festivals, met onder meer selecties voor Palm Springs Shortfest, International Short Film Festival Oberhausen en Tampere International Film Festival. Luca studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en maakte haar afstudeerfilm Elf in samenwerking met CineSud.

In Magma volgen we het leven van de negenjarige Esra. Nadat Esra’s vader invalide geworden is, zijn ze verhuisd. Op haar nieuwe school probeert Esra haar draai te vinden. Wanneer er een leugen uit haar mond ontsnapt, drukt die zwaarder op haar dan de bedoeling was.

Limburgs trots op de Berlinale

De film is geselecteerd voor de Generation Kplus competitie. Vorig jaar maakte Nicole Jachmann’s Funkele al onderdeel uit van deze sectie. Hiermee is voor het tweede jaar op rij een film van een nieuwe Limburgse maker geselecteerd voor dit prestigieuze festival. Beide films kwamen tot stand met steun van het Limburg Film Fonds.

De Berlinale vindt dit jaar plaats tussen 16 en 26 februari. De selectie voor de Berlinale is tegelijk de wereldpremière van Magma.

MORE NEWS