Samen met het Limburg Film Office presenteert het Limburgs Museum de Maand van de Limburgse Film. 26 april t/m 22 mei vinden er dagelijks tussen 11:30 en 16:30 doorlopend filmvoorstellingen plaats in het Museumtheater. Documentaires, maar ook drama en komedie. Van de docu van Ruud Lenssen over het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders (Wei) tot de komedie van Lucas Camps die tot leven komt en de zaal de stuipen op het lijf jaagt (Wall #4).

Filmprovincie

Dat Limburg een echte filmprovincie is, blijkt niet alleen uit het rijke filmarchief van het Limburgs Museum. Zo stapelen de Gouden Kalveren voor nieuwe Limburgse filmmakers zich op en laat het Limburg Film Festival al zeven edities lang zien hoeveel er elk jaar weer aan nieuwe producties te genieten valt. Talentontwikkelingsprogramma’s van CineSud leveren daarnaast jaarlijks vele talentvolle filmmakers en mooie producties af en het Limburg Film Office ondersteunt met succes Limburgse makers en verhalen om een zo breed mogelijk publiek te bereiken.

Dagelijks 11 films

De Maand van de Limburgse Film, van 26 april tot en met 22 mei 2022, bundelt het verrassende en het beste uit de Limburgse film. De Maand start direct na het Limburg Film Festival 2022, dat van 21 tot en met 24 april 2022 plaatsvindt in het Limburgs Museum, De Maaspoort Theater & Events en Filmtheater De Nieuwe Scène. Gedurende die maand zijn dagelijks tussen 11:30 en 16:30 11 films te zien in het Museumtheater van het Limburgs Museum. Kijk voor de actuele tijden op de website van het museum.

Kaarten

Entree voor de filmvoorstellingen zit inbegrepen bij de entreeprijs voor het museum. Tickets voor het Limburgs Museum inclusief de filmvoorstellingen zijn verkrijgbaar op limburgsmuseum.nl.

Programma

Het complete dagelijkse programma van de Maand van de Limburgse Film:

 1. Wei, documentaire, Ruud Lenssen, 11:30 uur
  Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen.
 2. Wall #4, komedie/film noir, Lucas Camps, 12:45 uur
  In Wall #4 is een tot op het bot teleurgesteld publiek te zien dat zich ergert aan de clichés in de film waar het naar zit te kijken. Tot het gegrepen wordt door een onverwachte plottwist.
 3. Mijndert, animatie, Janneke Swinkels & Tim Frijsinger, 12:53 uur
  Mijndert, een jongeman uit Zuid-Limburg, staat voor zijn eerste dag in de mijnen. We volgen zijn tocht naar de mijnen toe en de afdaling naar de mijngangen diep onder de grond.
 4. Voor Galg en Rad, drama/historie, Paul Haans & Jeroen Wielheesen, 12:59 uur
  Zuid-Limburg, 1743. De 16-jarige Thias is een bedeesde, volgzame jongen die lid is van een bende straatkinderen. De burgers zien hen als kinderen van de duivel die zijn geboren voor galg en rad. Deels klopt dit wel, want Thias is de zoon van Mathias Ponts: kapitein der Bokkenrijders. Hij is opgepakt en veroordeeld voor vreselijke daden. Wanneer Thias onterecht uit de groep wordt verstoten, besluit hij een poging te ondernemen om zijn vader nog één keer om advies te vragen voordat deze de doodstraf krijgt.
 5. De Zes van Zaerum, documentaire, Ruud Lenssen, 13:14 uur
  De Zes van Zaerum is een documentaire over de markante schutters van Sint Sebastianus én het belang van het verenigingsleven, terwijl het dorp Sevenum zich opmaakt voor de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2019.
 6. Convoi Exceptionnel, drama/komedie, Genio de Groot, 14:03 uur
  Convoi Exceptionnel van Genio de Groot is een aandoenlijke en absurdistische schets waarin een vrijgezel (acteur Michel Sluysmans) wanhopig probeert zijn moeders laatste wens te vervullen: oma worden. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk.
 7. Fucking Cola, drama/komedie, Sophie van de Pol, 14:19 uur
  Stef is zeventien en stottert. Op zijn oma’s verjaardag in Zuid-Limburg wil hij het goede nieuws over zijn studie vertellen, alleen komt hij, zoals altijd, niet aan het woord. Nu hij bijna volwassen is, is hij hier helemaal klaar mee. Tot ieders verrassing laat hij deze keer wel zijn eigen stem horen.
 8. Asnacht, drama/komedie, Jeroen Mourmans, 14:30 uur
  Tijdens de laatste Maastrichtse carnavalsavond zit Marcel in een lege nachtbus. Als hij aan de overkant een gevulde bus ziet staan, stapt hij in. Hij probeert zo de alledaagse realiteit uit te stellen die hem de volgende ochtend te wachten staat.
 9. Een Nieuwe Limburger, documentaire, Kim de Bis, 14:49 uur
  Korte documentaire over Ola, een Syrische ex-oorlogsvluchteling die een bestaan probeert op te bouwen in Venlo.
 10. Stille Storm, drama, Guido Coppis, 15:14 uur
  Als de 17-jarige Cas zijn ouders in een auto-ongeluk verliest, moet hij een onverwachte depressie overwinnen en een nieuwe plek in de wereld vinden.
 11. Brieven aan de Hemel, documentaire, Zorba Huisman, 16:04 uur
  In Brieven aan de hemel onderzoekt Maker van Morgen Zorba Huisman de nalatenschap van haar opa, kunstenaar Aad de Haas. Zelf ontmoette zij haar grootvader nooit, maar via de verhalen van haar ooms, tantes en natuurlijk ook haar eigen moeder probeert ze een compleet en waarachtig beeld van hem te krijgen. Wie was hij als vader? En hoe leeft hij in zijn kinderen en kleinkinderen voort?

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht? Neem contact met ons op!

MORE NEWS