Vrijdag 24 juni worden in Royal Theater Heerlen met trots (de eerste resultaten van) Screen Talent NL, het netwerk van talent- en productiehubs in de Nederlandse filmsector, gepresenteerd. Vanuit Screen Talent NL zetten wij ons in om het productieklimaat in heel Nederland te versterken – naast het epicentrum in de Randstad. De aangesloten partijen zijn CineSud/Limburg Film Office, New Noardic Wave/Screen Noord, Playgrounds/Next, De Machinerie, CineZee/Zeeland Film Commission, MACA, FilmForward.

Aankondiging productie-pilot

Speciale gasten deze dag zijn onder meer staatssecretaris Cultuur & Media Gunay Uslu en directeur van het Nederlands Filmfonds Bero Beyer. Er wordt onder meer een pilot training- en productietraject gelanceerd, speciaal voor makers uit de regio. Hierin ontwikkelen en produceren het komende jaar regionale makers nieuwe verhalen uit de regio in korte- en midlength-films. Misschien ben jij het wel?

Programma

10.00: Ontvangst in foyer met koffie en vlaai
10.30: Openingsprogramma incl. presentatie Filmhub Royal Theater
10.45: Resultaten onderzoek en visualisatie Screen Talent NL
11.00: Panel: talentontwikkeling en filmproductie in de regio
11.25: Lancering pilot Screen Talent NL: Het Beloofde Land
11.30: Talent Talks
12.30: Netwerklunch (optioneel)
13.30: Rondetafelgesprekken (optioneel)

Waar: Royal Theater, Stationsplein 5, Heerlen.

Registratie

Screen Talent NL nodigt je van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en verwelkomt je graag in een van de oudste en mooiste bioscopen van het land: Royal Theater Heerlen. Het officiële programma duurt tot 12.30 uur. Aansluitend is er een netwerklunch en zijn er nog rondetafelgesprekken om verdere input op te halen om het filmklimaat in heel Nederland te versterken.

Bevestig je aanwezigheid via https://bit.ly/screentalentday.

MORE NEWS