Je dient je aanvraag voor een bijdrage in door het digitale formulier op de pagina voor de betreffende call in te vullen en te verzenden. Je ontvangt een geautomatiseerde kopie-bevestiging van je inzending en een van onze medewerkers doet een volledigheidscheck. Indien er gegevens missen, worden deze opgevraagd en heb je twee werkdagen de tijd om deze alsnog aan te leveren.
LET OP: na indienen is het niet meer mogelijk aanpassingen of wijzigingen aan te brengen in je ingediende documenten. Je kunt ter voorbereiding op het invullen van het digitale aanvraagformulier een voorbeeld-PDF downloaden van het aanvraagformulier via ‘protocollen en downloads – algemeen’ op deze pagina.
Je dient je aanvraag in via het digitale formulier. Een medewerker verzorgt een volledigheidscheck en vraagt indien nodig aanvullende gegevens op, welke je binnen twee werkdagen dient aan te leveren.
In de derde of vierde van september word je uitgenodigd voor een persoonlijk toelichtingsgesprek op je aanvraag voor de Externe Adviescommissie Film (optioneel).
Alle binnengekomen aanvragen worden zowel inhoudelijk als zakelijk beoordeeld door een Externe Adviescommissie Film, bestaande uit minimaal 3 leden. Bij de beoordeling spelen de volgende aspecten een belangrijke rol:
- de toegevoegde waarde voor je eigen ontwikkeling als maker, beschrijf waarom deze vervolgstap essentieel is voor jou en wat betekent deze voor je eigen ontwikkeling, enzovoorts;
- de toegevoegde waarde voor de Limburgse filmindustrie, beschrijf dus goed welke meerwaarde je project biedt voor makers of faciliteiten, uit Limburg, hoe je talent verder ontwikkelt, voor de branding van Limburg, enzovoorts;
- het scenario;
- de regievisie;
- je visie op marketing, distributie en publieksactivatie;
- de begroting en financiering, met name in relatie tot de haalbaarheid en zekerheid van afronding binnen de gestelde termijn. Projecten waarvan dit aannemelijker is, hebben voorrang in de selectie.