Sinds 23 februari vind je via de filmfonds-pagina op onze site de filmfonds-regelingen voor het voorjaar 2024. Makers kunnen indienen voor ontwikkeling – lange producties en realisatie lange- en korte producties. Indienen kan tot en met maandag 15 april, 17.00 uur.

Drie regelingen

Er zijn drie regelingen actief. De eerste is die voor de ontwikkeling van lange producties. Dit kunnen zowel fictie- als non-fictie projecten zijn. Makers kunnen een bijdrage krijgen van €4.000 voor de ontwikkeling van hun (mini)treatment of documentaireplan. Daarnaast is het mogelijk in te dienen voor een bijdrage om je korte of lange productie te realiseren. De maximale bijdrage is respectievelijk €12.000 en €40.000.

Beoordelingen en deadlines

Aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijke Externe Adviescommissie Film. Deze bestaat uit 3-5 personen in wisselende samenstelling. Via de website van Limburg Film Office is te zien wie lid zijn van de Adviescommissie. Binnenkort worden de commissieleden voor deze aanvraagronde bekend gemaakt.

Wil je indienen met een project? Doe dit dan uiterlijk maandag 15 april vóór 17.00 uur. Lukt het je deze ronde niet? Geen nood: in het najaar is een herkansing met als deadline maandag 30 september 17.00 uur. De doorlooptijd van het fonds bedraagt 4-6 weken, waarbij we beogen binnen 4 weken de uitslag bekend te maken en binnen 6 weken de beschikkingen te versturen.

Inloopspreekuren

Heb je vragen of verzoeken? Schrijf je dan in voor een digitaal inloopspreekuur. In aanloop naar de deadlines toe worden er enkele (online en 1-op-1) inloopspreekuren georganiseerd. Deze vinden voor de aankomende call plaats op:

– dinsdag 19 en 26 maart, 2 april: 10.00-12.00 uur
– donderdag 21 en 28 maart: 10.00-12.00 uur

Aanmelden uiterlijk 10 dagen voor de datum van voorkeur via fonds@limburgfilmoffice.nl. Je ontvangt een persoonlijke bevestiging met de definitieve tijd en (zoom-)link.

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht? Neem contact met ons op!

MORE NEWS