Vanaf 1 maart 2021 kunnen makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg een beroep doen op het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Zij kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product passend bij ‘het nieuwe NU’. Het tijdelijke noodfonds is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg i.s.m. diverse partners uit het bedrijfsleven, het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, diverse gemeenten, het Elisabeth Strouven Fonds, Huis voor de Kunsten Limburg, Pop in Limburg en de Provincie Limburg.

Een regionale stimulans

Door de coronacrisis verkeren veel culturele en creatieve makers in Limburg in zwaar weer. Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is een tijdelijk noodfonds (open van maart 2021 tot 1 december 2022 of zolang het budget toelaat), opgericht om de creativiteit en werkgelegenheid in en voor onze provincie te behouden. Daarnaast beoogt het fonds dat de culturele infrastructuur van Limburg sterk blijft en dat makers door samenwerking met het bedrijfsleven, dat zich als financiële partner aan het fonds committeert, nieuwe verbindingen leggen. Zo wordt wederkerigheid tussen twee belangrijke motoren van de Limburgse economie bevorderd.

Het CIFL wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds, Huis voor de Kunsten Limburg, Pop in Limburg en onze partner het Elisabeth Strouven Fonds.

Meer info? Ga hier naar de site van het CIFL!

MORE NEWS