Producent Elbe Stevens en Toneelgroep Maastricht starten in februari 2021 met de opnames van de korte film Meten = Weten. Dit is een zwarte komedie over een wereld waarin data in toenemende mate heilig worden verklaard. Het scenario is geschreven door Randy Oost, die met Vloed (2015) al vroeg in zijn carrière genomineerd werd voor een Gouden Kalf. De hoofdrol wordt gespeeld door Michel Sluysmans en de cast bestaat verder uit Michiel Blankwaardt, Jouman Fattal, Jean Ramaekers, Rosita Segers en Huub Stapel. De regie is in handen van Servé Hermans. De opnames vinden begin februari plaats in Maastricht en omgeving.

Een echt Limburgs product

Servé Hermans, artistiek directeur Toneelgroep Maastricht: “Meten = Weten is een korte tragikomische film over een man die meer en meer afhankelijk wordt van zijn smart-watch. Hoe de mens onder invloed staat van, en wordt geleid door computeralgoritmes is een thema dat me fascineert. De worsteling van een analoge mens in een digitale wereld is een spannend onderwerp waar we voorlopig nog niet over zijn uitgepraat. Randy Oost die met een Gouden Kalf nominatie op zak dit script schreef is natuurlijk een vertrouwenwekkende partner. Samen met CineSud en Toneelgroep Maastricht wist Elbe Stevens Films deze film op te tuigen en dankzij de steun van het Limburg Film Fonds en de gemeente Maastricht maken we van deze film een echt Limburgs product. De unieke samenwerking van al deze partijen vult mij nu al met trots.”

Elbe Stevens (producent): “Bijzonder is de samenwerking met toneelregisseur Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht. Servé heeft bewezen dat hij volle theaterzalen kan betoveren. Ik ben heel benieuwd hoe hij zijn toneelervaring en talent omzet naar deze film. Ik heb er alle vertrouwen in. Dit soort samenwerkingsvormen passen precies in het profiel van ons productiehuis en we zijn blij met de steun van het Limburg Film Fonds voor dit soort projecten.”

Meten = Weten

In Meten = Weten volgen we Koen Claassens (44), een tevreden makelaar die zijn leven deelt met zijn vrouw Fransien (40) en hun kind Roy (8). Wanneer Koen voor een futiliteit zijn huisarts bezoekt, doet de dokter een verontrustende ontdekking. Koen is niet gelukkig. Koen stribbelt tegen, maar de apparatuur van de arts is onverbiddelijk. Hij kan het gewoon lezen aan zijn data op de scanner en ‘meten is weten’. Koen moet aan de bak. Zal het hem lukken om de optimale score voor geluk te bereiken?

MORE NEWS