Het jaarlijkse live muziek-televisie spektakel The Passion komt alsnog naar Roermond. Nadat de stad het grootse tv-programma in 2020 lastminute misliep door de lockdown-maatregelen, krijgt het in 2021 een herkansing van omroep KRO-NCRV.

Paasvertelling

Het besluit werd donderdag bekend gemaakt door de KRO-NCRV, die het spektakel vanaf 2020 overnam van de EO. De muzikale paasvertelling vindt plaats op Witte donderdag (1 april), live vanuit het centrum van Roermond en is te zien op NPO1.

Miljoenen kijkers

The Passion is een hedendaagse muzikale vertelling van het paasverhaal waar veel bekende Nederlanders jaarlijks hun medewerking aan verlenen. Eerder vondt het evenement plaats in onder meer Rotterdam en Leeuwarden. De tiende editie had dit jaar eigenlijk plaats moeten vinden in Roermond, maar werd door de lockdown-maatregelen lastminute geannuleerd. In plaats daarvan werd een vertelling vanuit de studio in Hilversum uitgezonden, die 2,9 miljoen kijkers trok.

In het persbericht laat wethouder Angely Waajen van Roermond weten: Dit zou weleens de indrukwekkendste editie ooit kunnen gaan worden in een tijd waar zoveel behoefte is aan een verhaal van hoop en perspectief.”

MORE NEWS