De internationale dramaserie The Spectacular filmt alsnog in Roermond. Ondanks de geldende corona-maatregelen en een eerder verbod van de burgemeester, mag de shoot alsnog doorgang vinden.

IRA-aanslagen

Eind jaren tachtig, aan het einde van het Noord-Ierse conflict, wordt het zuiden van Nederland opgeschrikt door een reeks gruwelijke IRA-aanslagen. Ze zijn gericht op Engelse soldaten die gelegerd zijn in Duitsland en veel uitgaan in Limburg. Een speciaal gevormd team van lokale rechercheurs heeft als taak de groep terroristen die zichzelf als vrijheidsstrijders zien, op te pakken.

Langzamerhand groeien bij het rechercheteam vermoedens dat hooggeplaatste Nederlandse én internationale autoriteiten er alles aan doen om de aanhouding juist te voorkomen. Ondertussen wordt door de terreurcel een aanslag in Nederland voorbereid van ongekende omvang, beter bekend als The Spectacular.

Roermond

Volgens landelijk beleid en binnen de geldende corona-maatregelen is het maken van filmopnamen voor series en films mogelijk. Er wordt sinds juli ook weer volop gefilmd in het land. Hierbij is een voortdurend gemonitord en geüpdate corona-protocol de leidraad. Nadat vorige week de gemeente Roermond geen toestemming gaf voor opnames van The Spectacular, gaat zij nu alsnog overstag. “Er wordt in het hele land gefilmd voor series en films. Dan ook in Roermond,” laat een woordvoerder van de gemeente weten tegenover 1Limburg/De Limburger.

De opnamen vinden nu in de derde week van november plaats. De serie wordt geproduceerd door Pupkin Film en komt tot stand met steun van onder meer het NPO-fonds en de Production Incentive. In het najaar van 2021 moet The Spectacular op televisie verschijnen.

MORE NEWS