Maar liefst twee van de 10 door het Nederlands Filmfonds gesteunde korte films in de tweede ronde van de Filmfonds Shorts-regeling zijn van Limburgse regisseurs. Zowel Jeroen Mourmans als Ayla Çekin Satijn mogen zich opmaken voor hun eerste Filmfonds Short. Beide projecten ontvingen eerder ook al steun van het Limburg Film Fonds.

 

Olli

Uit 30 inzendingen werden 10 filmplannen gekozen voor een bijdrage. Met twee toegekende ‘Limburgse’ filmplannen scoort onze provincie weer uitstekend. Jeroen Mourmans, die eerder al korte films maakte binnen trajecten van CineSud, kreeg een bijdrage van €50.000 voor zijn film Olli. Hij diende het project in samen met Mockus Film, dat ontstaan is uit het Producers Lab van CineSud uit 2019-2020. Olli ontving eerder al een bijdrage van het Limburg Film Fonds.

Olli klust bij met inbreken in afgelegen huizen op het Limburgse platteland. Maar als één van zijn escapades een wrange wending neemt, wordt hij geconfronteerd met de vraag of hij echt zo gewetenloos is als zijn daden doen vermoeden.

Yildiz

Ook Ayla Çekin Satijn kreeg een bijdrage van €50.000 en wel voor haar project Yildiz. Ayla maakte eerder de korte film Bes, die onlangs nog de allereerste CineMakers Award van CineSud won. Het prijzengeld dat daarin verbonden was, wordt geïnvesteerd in Yildiz.

Yildiz gaat over een Turks-Nederlandse meisje dat voor haarzelf en haar manisch destructieve moeder in geloof een reden zoekt om door te gaan met leven. In haar zoektocht naar bestaansrecht vlucht ze weg in haar fantasie. Yildiz ontving eveneens eerder al een bijdrage van het Limburg Film Fonds. Producent is Labyrinth Film, die eerder al enkele korte films in Limburg draaide samen met een Limburgse co-producent en/of line-producer.

De bedoeling is dat de projecten binnen één jaar gerealiseerd worden.

MORE NEWS