Vacature

Het Limburg Film Office is het centrale loket voor film- en mediamakers die in Limburg werken of willen werken. Het Limburg Film Office begeleidt en ondersteunt makers via de Limburg Film Commission en biedt als enige regio in Nederland aanvullende financieringsmogelijkheden voor je productie middels het Limburg Film Fonds. We koppelen jou en je productie aan de juiste mensen, instanties en faciliteiten en denken actief mee over financieringsmogelijkheden binnen onze regio, Nederland, maar zeker ook vlak over de grens in België, Duitsland en Luxemburg. Limburg ligt in het hart van de gouden driehoek Nederland – België – Duitsland en de mogelijkheden in deze grensregio zijn letterlijk onbegrensd.

Momenteel zijn we op zoek naar:

 

Film Office assistent

8 uur per week (gemiddeld)
Start december 2020 of januari 2021
ZZP/freelance

Als Film Office assistent ondersteun je de Film Office directeur met de dagelijkse werkzaamheden. Je maakt, redigeert en deelt content via onze eigen website en social media kanalen, onderhoudt de industry guide en ondersteunt bij het organiseren van activiteiten. Deze activiteiten bestaan uit incidentele kleinschalige eigen events tot het voorbereiden van bezoeken aan festivals en markten. Daarnaast ben je een (eerste) aanspreekpunt voor filmmakers met vragen over film en de filmsector in Limburg en begeleid je de Adviescommissie Film en aanvragers van het Limburg Film Fonds.

Werkzaamheden zijn onder andere:

 • Updaten en onderhouden van de (content van de) website
 • Het op basis van een kalender verzamelen, creëren, plaatsen en onderhouden van content op onder andere de eigen kanelen (website, vimeo, etc.), social media en nieuwsbrieven
 • Ondersteunen bij bureautaken rondom de Limburg Film Commission, zoals het bijhouden van de industry guide, het zijn van een aanspreekpunt voor makers met vragen over film en filmmaken in Limburg en zorgen dat deze goed worden afgehandeld
 • Ondersteunen bij bureautaken rondom het Limburg Film Fonds, zoals het maken en versturen van beschikkingen, contact onderhouden met makers over de voortgang van hun project, etc.
 • Ondersteunen bij de organisatie van activiteiten

Profiel:

 • Creatief, flexibel, hands-on en oplossingsgericht
 • Snelle werker, gedisciplineerd
 • Zelfstandig, verantwoordelijk en gestructureerd, en binnen het kleine team communicatief sterk en zorgvuldig in delen van relevante informatie
 • Nauwkeurig, goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (spreken, lezen en schrijven)
 • MBO+/HBO-denk- en werkniveau
 • Affiniteit met de (Limburgse en Nederlandse) filmwereld is een pré
 • Ervaring en het hebben van een netwerk in het (film)werkveld is een pré

Wij bieden:

Je werkt grotendeels zelfstandig in je eigen omgeving of op onze flexplek in het Royal Theater in Heerlen. Er is vast wekelijks overleg met de directeur van het Film Office en een infrastructuur voor snel contact tussendoor. Je hebt de vrijheid om je werkuren zelfstandig in te delen. Activiteiten worden minimaal een half jaar vooruit gepland, zodat we hier in de agenda goed rekening mee kunnen houden. In verband met het onregelmatige werk (werkluwe periodes en periodes met een hogere belasting) geven we de voorkeur aan het verstrekken van een opdracht aan een zelfstandig ondernemer. De beloning is passend voor een kleine culturele organisatie en de uit te voeren werkzaamheden. Aanvullend bieden we je de mogelijkheid filmfestivals, -markten en premières te bezoeken.

Reageren:

We beogen de functie vanaf december 2020 of januari 2021 in te vullen, maar de concrete startdatum is in overleg nader te bepalen. Interesse? Stuur dan uiterlijk 15 november je motivatie en CV naar info@limburgfilmoffice.nl. Ook voor vragen kun je ons bereiken via dit email-adres.

MORE NEWS