Voor de tweede keer organiseert Limburg Film Office de Meet-Up Film in Limburg. Deze Meet-Up staat in het teken van de toekomst van het Limburg Film Fonds en de filminfrastructuur in de provincie Limburg. Aan de hand van deze twee thema’s gaat het veld in twee ronden met elkaar in gesprek. Dit biedt infrastructurele organisaties jaarlijks de kans om de behoeften en noden van het veld in hun beleidsplannen en activiteiten te verwerken. Tevens zorgt het voor een gezamenlijke lobby-kracht voor en door het veld. Door deze goede dialoog vindt er al jaren een positieve doorontwikkeling van Film in Limburg plaats.

Programma en aanmelden

Tijdens de Meet-Up gaan we in een groepsgesprek met elkaar in discussie over de next step voor de Limburgse filmwereld. Dit doen we in twee rondes (voor elk thema één ronde) en aan de hand van vragen die je voorafgaand aan het event ontvangt. Met de resultaten van de Meet-Up kunnen infrastructurele organisaties plannen en activiteiten ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van het veld. Tevens worden deze resultaten gebruikt voor een verdere algemene (politieke) lobby vanuit de stem van het veld en de doorontwikkeling van Film in Limburg.

Wanneer: vrijdag 6 november, 14.30 en 16.30 uur
Waar: Royal Theater Heerlen
Aanmelden: vooraf aanmelden verplicht via info[a]limburgfilmoffice.nl.

Deze editie van de Meet-Up Film in Limburg wordt georganiseerd in samenwerking met talent hub CineSud, film hub Royal Theater Heerlen en Dutch Mountain Film Festival.

Thema I – Filminfrastructuur

De Provincie Limburg kent een unieke en uitstekende infrastructuur op gebied van film. Deze is gestoeld op de volgende pijlers:

 1. Film- & media-educatie
  Cinema Lumière i.s.m. Huis voor de Kunsten Limburg
 2. Talentontwikkeling, broedplaatsen, netwerk
  Talent hub CineSud, Film hub Royal Theater Heerlen, Video Power en regionale opleidingen
 3. Filmproductie, promotie en office
  Limburg Film Fonds en Limburg Film Office
 4. Publieksbereik, participatie en innovatie
  Diverse filmfestivals, regionale omroep L1 en media-initiatieven (zoals Media INN)

Deze partijen hebben zich verenigd in de alliantie Film in Limburg: www.filminlimburg.nl.

Tijdens de Meet-Up kijken we o.a. naar de samenwerking en samenhang binnen de sector, uitdagingen en kansen, maar ook gebreken of blind spots.

Thema II – Limburg Film Fonds

Vanaf 2020 is het productiefonds van de Provincie Limburg ondergebracht bij het Limburg Film Office (€150.000). Tevens is een bedrag van €123.500 beschikbaar gesteld aan Cinecrowd om projecten van Limburgse makers of makers die in Limburg draaien te matchen met 30% tot max. €20.000. Jaarlijks bekijkt de Provincie Limburg hoe het beschikbare budget wordt verdeeld.

De regelingen van het Limburg Film Office voor 2020 vind je hier.
De gesteunde projecten via Cinecrowd vind je hier.

Tijdens de Meet-Up kijken we o.a. naar de toekomst van het productiefonds, de verdeling van middelen en de optimale inzet van de middelen in concrete regelingen.

MORE NEWS