Film Commission Executive

Het Limburg Film Office is het centrale loket voor film- en mediamakers die in Limburg werken of willen werken. Het Limburg Film Office begeleidt en ondersteunt makers via de Limburg Film Commission en biedt als enige regio in Nederland aanvullende financieringsmogelijkheden voor je productie middels het Limburg Film Fonds. Vanaf januari 2021 is het team van Limburg Film Office versterkt met een film commission executive. Deze is belast met diverse bureautaken en is een eerste aanspreekpunt voor makers met vragen over de film commission en het film fonds (en gelieerde taken).

We stellen je graag voor aan …

Wouter Greven! Wouter is vanaf januari de film fonds executive bij het Limburg Film Office. Dit doet hij als freelancer voor gemiddeld 8 uur per week. Wouter is geen onbekende in de Limburgse film- en cultuurwereld. Sinds twee jaar is hij assistent-programmeur bij Lumière Cinema in Maastricht en daarnaast werkt hij mee aan diverse culturele evenementen en schrijft hij regelmatig over de culturele scene in de provincie. In 2017 behaalde hij in Nijmegen een master in de Journalistiekwetenschappen en in 2018 studeerde hij af aan de Universiteit van Gent met een master Film- en Televisiewetenschappen.

Wouter Greven (film commission executive): “Ik vind het ontzettend leuk om part-time aan de slag te gaan bij Limburg Film Office omdat ik – naast mijn geweldige werk bij Lumière Cinema, waar film vooral een venster op de wereld biedt – dolgraag de lokale filmindustrie van binnenuit wil meemaken. Dat vind ik enerverend. Het Limburg Film Office, de spil van de Limburgse filmwereld, is daar de perfecte plek voor.”

Guido Franken (directeur): “We zijn blij dat Wouter ons team komt versterken. Met het aanstellen van een Film Commission Executive krijgt de Limburgse film een extra gezicht én aanspreekpunt. Hierdoor kunnen we de regionale, nationale en internationale filmsector nog beter van dienst zijn. Ook is Wouter door zijn journalistieke en communicatieve achtergrond een grote toegevoegde waarde in de promotie van Limburg als dynamische filmregio waar veel gebeurt!”

MORE NEWS