Medio januari zijn de regelingen voor de voorjaars-call van het Limburg Film Fonds bekendgemaakt en inmiddels is ook de adviescommissie aangesteld, samengesteld uit de poule van leden uit de Externe Adviescommissie Film. Vier leden van de Externe Adviescommissie zullen in april met makers in gesprek gaan, de ingezonden aanvragen beoordelen en advies geven over welke aanvragen financiële ondersteuning dienen te krijgen vanuit het fonds.

De leden

Patricia Peters, beleidsadviseur bij Huis voor de Kunsten Limburg, is inmiddels al vijf jaar actief in de adviescommissie en kent dus het klappen van de zweep. De overige drie leden zijn nieuw. Barbara Strating is programmamaker bij Studium Generale in Maastricht. Michel Rensen is programmeur van korte films bij Leiden Shorts én dramaturg. Het kwartet wordt compleet gemaakt door Hans de Wolf, producent van KeyFilm.

De leden van de Externe Adviescommissie Film geven onafhankelijk advies over de binnengekomen aanvragen bij het Limburg Film Fonds. De samenstelling van de commissie wisselt per aanvraagronde. Makers krijgen voorafgaand aan de vergadering van de commissie de kans om met leden van de adviescommissie in gesprek te gaan, om zo hun project en ambities toe te lichten.

Je filmplan indienen?

Wil je een filmplan indienen? Je hebt tot en met 19 maart! Klik hier voor alle actieve calls!

MORE NEWS