Hoe vergaat het filmmakers en -filmprojecten die geld hebben gekregen van LFO? Om een vinger aan de pols te houden informeert Limburg Film Office om de zoveel tijd naar actuele projecten bij filmmakers. Ditmaal aan het woord: regisseur en producent Vincent Konings over Ooit Toen Ik Ouder Was, waarover in 2021 ook al een blog is gemaakt. Centraal staan twee beste vrienden, die in het provinciaals Cadier en Keer hun dagen spelenderwijs doorbrengen.

Zijn er in verhaal-technisch opzicht veranderingen sinds de laatste blog?

“Ja, absoluut. We hebben in de tussentijd heel veel gespard met het team over hoe we de film verhaaltechnisch vorm willen geven. Daar zijn enkele bewegingen uit voortgekomen. Denk daarbij aan een draai richting het magisch realisme, dat in toenemende mate een rol speelt in Ooit Toen Ik Ouder Was. Daarnaast willen we ook meer vast houden aan de waargebeurde feiten. Dat maakt ons project meer en meer tot een cross-over; inmiddels zitten we opnieuw in de conceptfase.”

Toentertijd schreef je dat jullie op zoek waren naar een producent. Hoe vlot dat?

Op dit moment zijn we aan het kijken om Ooit Toen Ik Ouder Was te co-produceren met een producent uit Limburgs-België. Verder is het plan om de film volledig zelf vanuit Limburg te produceren. Verder hebben we voor nu de financiële afwikkeling van het project on hold gezet omdat we het hele concept vernieuwd hebben.”

Is je eigen gevoel tegenover het project veranderd?

“Nou ja, de manier van produceren gaat helemaal anders zijn, dus mijn gevoel is zeker veranderd. Ook het technische, filmische aspect en de manier waarop ik het verhaal ga regisseren heeft een hele toffe wending gekregen. Ik kan hier nog niet te veel over vertellen, maar we gaan op een ‘verouderd’ systeem filmen en onszelf creatieve ‘beperkingen’ opleggen. Hierdoor verhoud ik me wel op een nieuwe manier tot het project, ja.”

Wat zijn de volgende stappen voor het project? 

“Op dit moment zijn het uitwerken van het script, een meer algemene productieplanning en het scouten en regelen van locaties de prioriteit. Ook gaan we acteurs casten en het concept en de manier van draaien testen en perfectioneren. Dat zijn voor nu de volgende stappen. Maar ik houd jullie op de hoogte – wordt vervolgd!”

MORE NEWS