2023 was een vruchtbaar jaar voor de Limburgse film en dus ook voor Limburg Film Office. Bekijk hier onze facts & figures sheet.

Limburg Film Office 2023

2023 verwelkomde een recordaantal van maar liefst 72 aanvragen bij het Limburg Film Fonds, waarvan er 25 werden gehonoreerd voor een totaalbedrag van €362.300. Met deze bijdragen werd nagenoeg een miljoen euro aan uitgaven in de provincie gerealiseerd. Dit betekent dat elke euro die er vanuit het Limburg Film Fonds is geïnvesteerd zorgde voor ongeveer €3 aan uitgaven binnen de Limburgse economie.

Van de 72 aanvragers, vroegen 34 nog nooit eerder subsidie aan bij het fonds. Deze cijfers tonen aan dat Limburg Film Office er goed in slaagt om nieuwe (potentiële) aanvragers te bereiken en dat het fonds een lage drempel heeft om aan te vragen. De toegankelijkheid is zo enorm. 2023 betekende tevens de eerste gecoördineerde samenwerking tussen ‘Rijk’ en ‘regio’ in een uniek ontwikkel- en productietraject voor regionale films.

Alle facts & figures lees je in de PDF hieronder. Het complete jaarverslag vind je binnenkort op deze pagina onder ‘Verantwoording’.

Facts & Figures Limburg Film Office 2023

Bekijk de facts & figures hier

Klik hier om de PDF te openen.

Vragen?

Heb je vragen over dit bericht? Neem contact met ons op!

MORE NEWS